House of Silence Modern Acoustic Casa โ€“ La Canyada, Valencia, Spain ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ

A modern design seamlessly integrating a musician’s studio within a private home by Fran Silvestre Arquitectos

  • Name: House of Silence
  • Bedrooms: 3
  • Bathrooms: 3
  • Size: 3,067 sq. ft.
  • Lot: 8,019 sq. ft.
  • Built: 2020

The House of Silence is an innovative architectural project designed by Fran Silvestre Arquitectos that merges a musician’s studio with a residential space in a densely populated suburb of La Canyada near Valencia, Spain. The design strategically positions the recording studio semi-buried on the ground floor, encased in double-layered concrete to optimize acoustics. This not only provides sound isolation but also cleverly separates the house into two zones: the entrance hall and a public area. This public space, which includes the living areas, opens gracefully to an outdoor garden and pool, featuring natural gray cement mortars that blend seamlessly with the external environment and the interior floors.

The residential aspect of the house is distinctly outlined on the upper level, where private sleeping quarters are enveloped in white lime mortars. Although this volume presents a closed exterior to shield the residents from the neighborhood’s proximity, it ingeniously opens upwards to private patios that overlook adjacent gardens, offering secluded outdoor enjoyment and a serene connection with nature.

The layout smartly addresses both the functional and aesthetic demands of its setting. The recording studio, situated partially underground, caters to the specific acoustic requirements essential for a musician, while the upper residential floors maintain privacy and tranquility amidst a bustling locale. The architecture not only respects the need for professional sound quality and privacy but also integrates outdoor living spaces, thus addresses practical needs but also creating a serene environment that deliberately blends work and living spaces.

  • Architect: Fran Silvestre Arquitectos
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Photography: Fernando Guerra
  • Location: La Canyada, Valencia, Spain

Floor Plans

Location

Contact

Cookies - FAQ - Multiplex - Privacy - Security - Support - Terms
Copyright © 2024 Solespire Media Inc.