Baan Bang Saray House – Sattahip District, Chon Buri, Thailand 🇹🇭 – The Pinnacle List

Baan Bang Saray House – Sattahip District, Chon Buri, Thailand 🇹🇭

Baan Bang Saray House - Sattahip District, Chon Buri, Thailand
  • Name: Baan Bang Saray
  • Type: Modern Contemporary
  • Bedrooms: 9
  • Bathrooms: 10
  • Size: 13,239 sq. ft.
  • Built: 2015

Baan Bang Saray is a luxury vacation house located in Chon Buri province, which is 2 hours away from Bangkok by car. This house is planned to be a residence for the family to spend the hiatus from the work relaxing during vacations. Each personal space within the home can be divided into sub-personal spaces with adjustable areas in both proportion and size in response to different needs.

The front of the house is divided into two sides. At the southern side of the house is where the entrance circulation, parking space, and service area are situated. On the other hand, a private open area where three pars golf course is situated at the northern side of the house. At this side of the house, it is wide open to splendid landscape, sea breeze, and the golf course that is overlooked by mountain ranges.

The house is accessible by the gradual walking path and steps to the second floor where the common area is located. This area consists of living, dining, study, and working area. The swimming pool, which is wide opened to the landscape outside and connected to the terrace, is also situated in this area. When reaching the third floor, the space for multiple residents is found. This space is split into two villas that have a devisable drawing room, adjacent to the living room, act as the decoration space and exercising area. The first floor of the house is considered as the basement of the house where no regular functions are defined. However, the backup drawing room is placed in the area along with the relaxing area that is connected to the golf course to create the flow between the interior space and the nature outside.

The enormous roof covers almost 80 percent of the house. However, it is designed to be as thin as possible. The roof along with the large ceiling that covers all the hall areas of the house offers the warm atmosphere to the house despite the largeness of the house. Natural materials are selected as the main material of the house to escape from the intentional tidiness and to let the material display its natural beauty as much as possible.

  • Architect: Junsekino Architect and Design
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Location: Sattahip District, Chon Buri, Thailand


Sections


Floor Plans


Site Plan